Sociaal emotionele weerbaarheid

Majette traint kinderen in het versterken van hun sociaal emotionele weerbaarheid.

 

Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen kwaliteiten en uitdagingen, leert op zijn eigen manier en heeft iets anders nodig om zichzelf te kunnen zijn. Bij Majette leren we kinderen om zichzelf te zijn. Niet bij alle kinderen gaat dat proces vanzelf. Soms hebben ze last van onzekerheid, worden gepest of reageren soms juist te explosief. Het gevolg is onzekerheid, onderpresteren op school en een sterk gevoel van ‘niet lekker in je vel’ zitten.

 

Majette traint kinderen en jongeren die ondersteuning nodig hebben bij het versterken en waarderen van hun kwaliteiten. Hierdoor voelen kinderen zich zelfverzekerder en kunnen ze zich meer concentreren op hun eigen kracht en deze beter tot bloei laten komen. Wij noemen dat sociaal emotionele weerbaarheid. Majette is een vangnet voor kinderen waarbij de sociaal emotionele weerbaarheid niet vanzelf op een gewenst niveau komt en die hulp kunnen gebruiken bij de ontwikkeling ervan. Vanuit een holistische aanpak worden passende technieken ingezet op basis van Rots en WaterⓇ, Mindfulness, Systemisch denken,  Growth-mindset en Klasse(n)krachtⓇ . Majette analyseert en stemt de training individueel af op de behoefte van het kind. 

 

“Voelen wat je weet” en “Weten wat je voelt”

 

Onze visie

In onze maatschappij worden kinderen vaak aangesproken op hun cognitie, op hun denken. Daarbij is de verbinding met het lichaam, het voelen, meestal onderbelicht. Door onze kennis en ervaring zijn wij ervan overtuigd dat de verbinding tussen lichaam en geest essentieel is. ‘Weten wat je voelt’ en ‘Voelen wat je weet’ is ons motto. In onze trainingen kijken we wat de kinderen nodig hebben om in hun kracht te staan. De basis is contact met jezelf om van daaruit contact te kunnen maken met de ander.

 

“Als je lichaam aanvoelt als een huis, dan voel je je overal en altijd thuis.”

 

Lichaamsbewustzijn

Om lekker te kunnen leven heb je een stevig fundament nodig. Het fundament in onze trainingen bestaat uit gronden, centreren en focussen. Wij leren kinderen sterk te staan door de grond onder hun voeten te voelen, correct te ademen, focus en concentratie. Vanuit deze basis krijgen de kinderen die bij ons trainen meer lichaamsbewustzijn. Ze leren hiermee terug te keren naar zichzelf,  te checken hoe ze zich voelen en te ontdekken wat ze op dat moment nodig hebben. Vanuit een moment van rust kunnen ze beslissen hoe ze willen reageren op een situatie. Bij de trainingen van Majette leren de kinderen hoe dat moet en ontwikkelen we daarmee meer zelfbewustzijn.

 

Na het verstevigen van het ‘eigen huis’ gaan we aan de slag met de interactie tussen de kinderen. Spelenderwijs ervaren ze dat er verschillende manieren zijn om in contact te staan met de ander. Tijdens het samenwerken leren ze hun eigen grenzen aan te geven. Op een veilige manier kunnen ze met elkaar oefenen in de training.

 

 

Sociaal emotionele weerbaarheid

Door het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn en het trainen van sociale interactie staan de kinderen sterker. Na een training bij Majette voelen kinderen zich sociaal emotioneel weerbaarder. We zien kinderen in de trainingen groeien, zowel fysiek als emotioneel. Daarom vinden wij dit werk zo ontzettend fijn om te doen.